KURS FÖR DIG MED STILLASITTANDE ARBETE

- FÖR GLÄDJE & FOKUS PÅ JOBBET 

Tid: 19:20 - 20:50
Datum: 22/2 på Skövde Yogacentrum, 6 tillfällen med uppehåll 28/3
Kostnad: 1725kr 

Boka-tidigt-pris: 1425kr, gäller t.o.m 6/2! Ange kupong BOKATIDIGT vid utcheckning. Som prenumerant har på YOGARA NYTT & LÄRT har du förlängt boka-tidigt-pris - t.o.m. 15/2. Se senaste nyhetsbrevet för kupongkod.

 

Känner du koncentrationssvårigheter på jobbet? Har du ont i nacke och skuldror? Känner du dig ofokuserad och stressad? Då är den här kursen för dig!

Stress och långvarigt stillasittande är påfrestande för kroppen och kan vara sjukdomsframkallande. Det skapar ofta obalans i kroppen med tilltagande stelhet, värk och försvagade muskler som följd. Det kan ge ökad inflammation, koncentrationssvårigheter, försämrad prestation och nedstämdhet.

Denna kurs är utformad att arbeta specifikt för att uppnå minskad värk i nacke och skuldror, ge styrka och balans i kroppen, skapa ökat fokus och koncentrationsförmågor, minsta stressupplevelsen och stärka kroppens mekanismer för att hantera stress. 

Målet med kursen är att du ska känna en större arbetsglädje tack vare ett bättre arbetsfokus med minskade störningsmoment som värk och stress. 

Med en välavvägd kombination av yoga-, och styrkeövningar, andnings- och meditationstekniker börjar vi i ett lugnt tempo och fortsätter under kursens gång med gradvis ökande intensitet utifrån individens behov. Läraren förklarar varför övningarna är viktiga och hur de påverkar kroppen.

Målet med kursen

  • Större arbetsglädje
  • Bättre arbetsfokus och högre prestation
  • Minskade störningsmoment som värk och stress

Tekniker som används i kursen

  • Fysiska yogaövningar, likt de som används i ashtangayoga men anpassat för maximerad muskelavslappning och styrketräning av nacke och skuldror. Inga förkunskaper behövs.
  • Mindfulness-fokuserade övningar som syftar till att träna ditt fokus.
  • Andningsövningar och meditationstekniker hämtade från MediYoga, som är vetenskapligt beprövade metoder att minska stress.

Vem riktar sig kursen till?

Kursen är skapad för dig som känner koncentrationssvårigheter och minskad ork eller glädje på jobbet. För dig som känner dig ofokuserad, känner dig stressad eller har värk i kroppen.

Stress och långvarigt stillasittande är påfrestande för kroppen och kan vara sjukdomsframkallande. Det skapar ofta obalans i kroppen med tilltagande stelhet, värk och försvagade muskler som följd. Det kan ge ökad inflammation, koncentrationssvårigheter, försämrad prestation och nedstämdhet. Men det finns hjälp att få och det går att vända.

Boka din kursplats:

Vill du bli prenumerant på YOGARA NYTT & LÄRT?

Fyll i formuläret nedan så får du snart ett första nyhetsbrev.

kvinna som gör yoga framåtböjning woman doing yoga forward fold stående standing
en kvinna som gör yoga uppåtgående hund kobra urdhva mukha svanasana woman doing yoga upward-facing dog